De aanzienlijke sociale en economische gevolgen van COVID-19 maken het meer dan ooit noodzakelijk om de financiële wereld en het ondernemerschap te transformeren, zodat maatschappelijke impact deel gaat uitmaken van de kern van hun werking.
Daarom co-organiseerde de Stichting voor Toekomstige Generaties twee workshops in het kader van de 3de editie van het SDG Forum op 28 en 29 oktober 2020 :

  • 28/10 : "You can't manage what you can't measure: Key learnings for impact investing and social entrepreneurship"
  • 29/10 : "The Sustainable Finance Certificate (CFIT): Train and validate the knowledge of leaders in sustainable finance principles and practices"

Deze workshops sluiten aan bij een belangrijk actiedomein van de Stichting: duurzame financiën promoten en middelen mobiliseren om te investeren in veldorganisaties die bijdragen aan een duurzame economie « in 360°».

Deze editie van het SDG Forum - het Belgische forum voor de realisatie van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling - was volledig virtueel.

28/10: «You can't manage what you can't measure: Key learnings for impact investing and social entrepreneurship »

De Stichting voor Toekomstige Generaties organiseerde deze workshop samen met Solifin op woensdag 28 oktober.

Deze workshop gaf u inzicht in uiteenlopende benaderingen om maatschappelijke impact te meten en te beheren, en bood u de mogelijkheid om hun verschillen te bespreken. Een panel van sprekers wisselde hun standpunten en praktijken uit:

  • Sevan Holemans, Solifin (moderator)
  • Benoit Derenne, Stichting voor Toekomstige Generaties
  • Clémentine Blazy, European Center for Social Finance
  • Louis Wouters, Efiko
  • Aymeric Jung, Quadia

Deze workshop was een vervolg op Impact Investing: up to the challenge? Deze workshop werdin 2019 door de Stichting georganiseerd op het SDG-Forum en was, met meer dan 100 deelnemers, een heus succes.


29/10: « The Sustainable Finance Certificate (CFIT): Train and validate the knowledge of leaders in sustainable finance principles and practices »

Deze workshop, georganiseerd door ICHEC Brussels Management School, Solvay Brussels School of Economics and Management en de Universiteit van Namen, samen met de Stichting, ging door op donderdag 29 oktober.

U kreeg er in avant-première een preview van een nieuwe Masterclass, waarin de huidige kennis over de principes en praktijken van duurzame financiën wordt samengebracht. De workshop was gericht op belangrijke spelers in de financiële wereld en bracht drie sprekers samen:

  • Christel Dumas, docente aan de ICHEC Brussels Management School
  • Marek Hudon, professor aan de Solvay Brussels School of Economics and Management
  • Sophie Béreau, professor aan de Faculeit voor Economische, Sociale en Handelswetenschappen aan de UNamur.

Deze workshop was een vervolg op de Future Generations Summit, gewijd aan de transformerende kracht van geld, georganiseerd in december 2018 door de Stichting.