Klik hier als je problemen hebt om de newsletter te lezen
Je souhaite recevoir ce message en français, svp

Een leefbare wereld doorgeven is mogelijk!

"Hoe kunnen we een leefbare wereld doorgeven aan de toekomstige generaties?"

De verschillende antwoorden op deze vraag bespreken we graag samen met u tijdens de uitreiking van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties! Dit evenement, dat voor deze speciale editie de naam '10 Years of Celebrating Change Makers' heeft gekregen, vindt plaats op 16 november in het BEL (Tour & Taxis). Verschillende duurzame en inspirerende initiatieven zullen er op diverse manieren in de spotlights worden gezet. U kan alvast op uw favorieten stemmen.

Ook de initiatieven die deel uitmaken van ons HERA-programma voor universiteiten en hogescholen, staan steeds vaker in de spotlights. Onder andere dankzij het dagblad Le Soir en de radiozender La 1ère van de RTBF.

U kent de Stichting en haar activiteiten inmiddels al door en door :-) maar ik ben ervan overtuigd dat ons activiteitenverslag u nieuwe inzichten zal geven in onze partnerschappen en onze investeringen als platform voor transformatieve filantropie.

Veel leesplezier!

Benoît Derenne, directeur
Stichting voor Toekomstige Generaties

Wij nodigen u uit voor '10 Years of Celebrating Change Makers'

Op 16 november vieren we de 10de verjaardag van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties in het BEL (Tour & Taxis) te Brussel. Tijdens deze feestelijke editie neemt de Stichting voor Toekomstige Generaties u graag mee op een reis doorheen 25 jaar duurzame ontwikkeling. Verder kan u kennismaken met de finalisten van de Grote Prijs en de laureaten van het SE'nSE Fonds, en komt u te weten welk initiatief dit jaar Grote Prijs mee naar huis neemt. Afsluiten doen we met een muzikaal netwerkmoment onder begeleiding van Pang! Mis dit moment niet!

Ik schrijf me in

Stem voor uw favoriete finalisten van de Grote Prijs 2017

Maak kennis met de 12 finalisten van de Grote Prijs 2017; een selectie van inspirerende initiatieven die met succes de principes van duurzame ontwikkeling integreren in hun dagelijkse werking. Tijdens de feestelijke proclamatie op 16 november zal ook de Publieksprijs worden uitgereikt. Wilt u dat uw favoriet deze prijs in de wacht sleept? Breng dan uw stem uit! Stemmen kan tot 15 november middernacht.

Ik stem

HERA in de media

Op zaterdag 21 oktober was Pauline Marneffe, genomineerde van de HERA Awards Sustainable Health 2017, te gast in de uitzending Les Eclaireurs op de radiozender La 1ère.

Op 4 september 2017 kopte het dagblad Le Soir met 'Prijzen om de ontwerpers van morgen aan te sporen om vanuit een 360°-visie te denken'. Een artikel dat volledig in het teken staat van de HERA Awards 2017 en de laureaten die met hun totaalvisie de principes van duurzame ontwikkeling weten te integreren.

Persoverzicht (in het Frans)

HERA in de collegezaal

Factoren ontdekken die naast de financiële factoren van belang kunnen zijn voor de bedrijfsvoering dat was het doel van het HERA-team tijdens hun ontmoeting met een honderdtal studenten polytechniek aan de UMONS. De studenten konden luisteren naar Hugues Ronsse, Sustainability Program Director bij IBA. Na de lezing namen de studenten deel aan een mini-'hackathon' en bedachten ze engineeringsprojecten die kunnen bijdragen aan de SDG's.

Bent u professor en wilt u het HERA-team ook graag in uw collegezaal ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op.

Meer informatie (in het Frans)

Activiteitenverslag 2016

Ieder jaar weer stijgt het aantal mensen en partners dat zich voor de Stichting voor Toekomstige Generaties wil inzetten en met hun vaardigheden en financiële middelen een bijdrage wil leveren. De ontwikkeling in de activiteiten van de Stichting en het groeiend aantal initiatieven dat de Stichting onder de aandacht brengt, begeleidt en ondersteunt, bevordert dat vertrouwen. Hun én uw inzet en actieve deelname zijn nog altijd van essentieel belang om onze activiteiten als platform voor transformatieve filantropie te kunnen voortzetten.

Naar het verslag

Focus

Video's – Hoe kunnen we een leefbare wereld doorgeven aan de toekomstige generaties?

'De Stichting wilde het 10-jarig bestaan van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We hebben daarom acht sleutelactoren die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling en nauw verbonden zijn met de Stichting, gevraagd om na te denken over de vraag: "hoe kunnen we een leefbare wereld doorgeven aan de toekomstige generaties?"' vertelt Sandrino Holvoet, coördinator transversale werking bij de Stichting.

Relinde Baeten, Bart Devos, Piet Colruyt, Brigitte Gloire, Julien Jacquet, Deirdre Maes, Frédéric Rouvez en Vincent Wattelet zijn de uitdaging aangegaan. Zij werden bijgestaan door twee journalisten: Yasmine Boudaka en Gie Goris. In duo's geven ze ons vanuit verschillende, originele locaties (zoals een café, crèche, appartement of wijkgezondheidscentrum) de meest uiteenlopende benaderingen over het onderwerp. Het jonge productiebedrijf Pépinière Prod maakte hiervan korte video's van 4 à 5 minuten. Het resultaat krijgt u te zien tijdens de uitreiking van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties op 16 november vanaf 15.00 uur in het BEL (Tour & Taxis). Mis dit niet en schrijf u nu in voor ons grote evenement '10 Years of Celebrating Change Makers'! Lees ook de achtergrondartikelen in onze partnertijdschriften Imagine en MO* die u nog meer zullen uitdagen om na te denken over de vraag: "hoe kunnen we een leefbare wereld doorgeven aan de toekomstige generaties?"

16 nov. ik schrijf me in

Goed om weten

De Stichting is verhuisd...

Ons hoofdkantoor bevindt zich in de rue de l'Arsenal 4, midden in het oude Namen. En dat dankzij de steun van Pierre Mottet, voorzitter van IBA, vriend en lid van het netwerk van CEO's van de Stichting. Het adres van ons kantoor in Brussel en onze telefoonnummers blijven ongewijzigd.

... en heeft haar team uitgebreid!

Op korte tijd heeft ons team er een aantal nieuwe leden bijgekregen. Laten we kennismaken!

Godefroid du Développement durable 2017

'A la Source', 'L'entrep'Eau' en 'La plateforme bois-énergie de Libin' gaan de strijd aan om de 'Godefroid du Développement durable 2017', de duurzaamheidsprijs van de provincie Luxemburg. Ontdek de initiatieven aan de hand van een korte video en stem voor de publieksprijs. (in het Frans)

15 jaar MO*: drie events in het teken van 'écht nieuws'

Naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan, organiseert MO* Magazine in december drie evenementen rond het thema 'écht nieuws'. MO* heeft een aantal interessante gasten uit binnen- en buitenland uitgenodigd om samen te discussiëren over het belang van mondiale (onderzoeks)journalistiek. Meer info

Wat mogen we hopen voor morgen, gezien de klimaatcrisis?

Naar aanleiding van de noodzaak om de beloftes van de klimaatconferenties in Parijs (2015) en Marrakesh (2016) na te komen, hebben de 'Grands-Parents pour le Climat' opnieuw aandacht gevraagd voor dit probleem en nodigen ze u uit om deel te nemen aan de debatavond 'Wat mogen we hopen voor morgen, gezien de klimaatcrisis?' op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur op de ULB. Meer info (in het Frans)

Agenda

16/11

De Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2017 – Info en inschrijven

25/11

De Godefroid du Développement durable 2017 – Info (in het Frans)

08/02

Ronde Tafel van Fondation 3.0 met vertegenwoordigers van Europese stichtingen

03/05

Proclamatie van de HERA Awards 2018 – UMONS

Deze e-mail werd verstuurd aan {contact.email} | Inschrijven met een ander e-mailadres | Uitschrijven
Doorsturen aan een vriend(in) | Privacy