De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt student-ondernemerschap in 360°!

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceerde in 2019 een nieuw programma dat financiële steun biedt aan student-ondernemers die een product, dienst of technologie ontwikkelen met een positieve maatschappelijke impact. De steun komt in de vorm van beurzen van maximum €5000 en is gericht op initiatieven in de prototypingfase -net na de uitwerking van een concept en net voor de lancering op de markt - een sleutelmoment in het parcours van jonge ondernemers.
 
De Stichting werkt hiervoor samen met de Vlaamse, Brusselse en Waalse student-incubatoren (en niet via een publieke projectoproep). Zij pre-selecteren elk een aantal duurzame initiatieven van student-ondernemers, waarvoor zulke beurs een belangrijke stap dichter bij de marktlancering van diens product, technologie of dienst zou betekenen.

Ontdek de inspirerende prototypes van onze student-ondernemers die 360°-innovatie hoog in het vaandel dragen!

Webinar #1: voor een meer circulaire en ‘zero waste’ economie

Met de laureaten:

 • BOBO, modeaccessoires op basis van visleer
 • Baggies, herbruikbare broodzakken van hennep
 • Deformup, interieurdecoratie op basis van gerecupereerde materialen
 • Ecopoon, eetbaar en 100% afbreekbaar bestek op basis van reststromen
 • GoPéda, platform voor het verkopen en kopen van tweedehands onderwijsmateriaal
 • Greenzy, een composteersysteem voor binnenshuis
 • PeeCycle, natuurlijke meststof op basis van urine

In aanwezigheid van Marie-Christine Marghem, federaal minister van Leefmilieu

Webinar #2: voor een minder energievretende en meer sociale economie

Met de laureaten:

 • Bootrek, een off-road rolstoel
 • Bright Energy, slim inzetbare elektrische batterijen voor werven
 • Lightning Tree, fietsen die energie opwekken voor entertainment en educatieve doeleinden
 • Waste End, apparaat dat organisch afval omzet in biogas en meststof
 • Easy Remote, sleeve die gebruik van televisieafstandsbediening makkelijker maakt
 • Tulipal, een 2-in-1 tool voor het reinigen en steriliseren van de menstruatiecup
 • Fline, een interactieve alcoholtest

In aanwezigheid van Barbara Trachte, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek.

Primés Fonds Albert Vanhee 2019

 

Het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties

Het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties, werd in 2018 opgericht door Marguerite Vanhee als eerbetoon aan haar vader Albert Vanhee, en ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het Fonds heeft als doel student-ondernemers financieel te helpen om de stap te zetten van concept naar implementatie op een cruciaal moment in hun carrière als ondernemer.

Marguerite Vanhee legt uit waarom het fonds net deze doelgroep, in een vroege fase in de ontwikkeling van hun project, ondersteunt: "Mijn vader, Albert Vanhee, was een technicus in een drukkerij. Hij vond een onderdeel uit dat het drukproces aanzienlijk verbeterde, maar door gebrek aan financiële middelen kon hij zijn uitvinding niet patenteren. Met de oprichting van dit Fonds richt ik mij op studenten met een duidelijk doel voor ogen, dat ze van begin tot einde met passie willen nastreven. Ik wil hen ondersteunen in het concretiseren van hun project dat een bijzondere bijdrage levert aan de wereld van morgen en de toekomstige generaties".

Meer weten

 

In 2020 kon de Stichting, dankzij de steun van Federale Minister van Leefmilieu, bijkomende beurzen geven aan initiatieven van student-ondernemerschap rond het thema zero waste.

 

Enercity is een coöperatieve vennootschap in het domein van hernieuwbare energie in Villers-le-Bouillet. De organisatie bezit een windmolen met een vermogen van 2 MW en berust op een publiek – private samenwerking, waarbij burgers deel uitmaken van de aandeelhouders. Sinds haar oprichting heeft Enercity in haar statuten de wens ingeschreven om het equivalent van 1% van de bruto-inkomsten voor belasting aan een NGO te schenken die actief is op het gebied van de door de VN geformuleerde milleniumdoelstellingen.

 

Meer informatie :
Jérôme Chaplier
j.chaplier@stg.be
+32 498 67 62 42
+32 2 888 84 25