Steun bij de Stichting voor Toekomstige Generaties

Het is voor de Stichting niet mogelijk om spontane voorstellen te financieren buiten de projectoproepen en de prijzen die ze organiseert, met de steun van haar donateurs, mecenassen en partners. De Stichting steunt op de volgende manieren initiatieven die de principes van duurzame ontwikkeling integreren:

Je bent

Wij stellen je voor

Om zo

Afgestudeerde studenten uit een bachelor-, master- of graduaatsopleiding Stel je kandidaat voor de Future Proef Awards

... je eindproef/afstudeerwerk (bachelor, master of graduaat) dat een 360°-benadering hanteert te belonen, om het denken over een duurzamere wereld te voeden.

Student-ondernemer & prototyping

Stel je kandidaat voor een prototypingbeurs, via een student-incubator bij een van onze partners

… je prototype voor een duurzame oplossing concreet vorm te geven.

Oprichter van een duurzame start-up

Stel je kandidaat voor een achtergestelde lening van het SE'nSE-fonds

… je start-up of duurzaam economisch initiatief sneller te ontwikkelen, met een grotere positieve impact op het milieu.

Oprichter van een duurzame start-up

Stel je kandidaat voor een achtergestelde lening van het Shinju-fonds, via de oproep 'Seeding the Future - Food Farm Forest & Biotech'

… je start-up of duurzaam economisch initiatief sneller te ontwikkelen, met een grotere positieve impact op het milieu, in de thematische gebieden food, farm, forest & biotech.

Wil je graag dat we je op de hoogte houden van onze oproepen voor initiatieven en prijzen zodra ze uitkomen? Ze worden steeds aangekondigd op onze website en in onze nieuwsbrief (je kunt je hier inschrijven), en op onze sociale netwerken. We nodigen je uit om onze Facebook- en LinkedIn-pagina’s te liken.

Steun via derden

Giften en subsidies

Ben je op zoek naar steun in de vorm van een gift of een subsidie?

Investeringen

Ben je op zoek naar toegang tot kapitaal (coöperatieve aandelen, aandelen), quasi-kapitaal (achtergestelde lening, al dan niet converteerbaar) of een lening (al dan niet in de vorm van een obligatie)?

  • BE.IMPACT is een platform dat impactorganisaties (organisaties en bedrijven met een positieve maatschappelijke impact) samenbrengt, hun activiteiten versnelt, hun stem versterkt en hen helpt toegang te krijgen tot financiering via matchmakingsessies met financiers (funding journeys), via bepaalde opleidingen waaronder pitching als onderdeel van hun versnellingsprogramma (Forward Impact) en via een zoekmachine voor financiering die hen helpt hun weg te vinden tussen de verschillende beschikbare financieringsformules, afhankelijk van de sector of het thema van de activiteit, de ontwikkelingsfase en het gewenste type financiering.
  • Ben je een burgervereniging of coöperatie die actief is in de sociale economie in de breedste zin van het woord?
    • F'in Common doet een beroep op het spaargeld van burgers om je te financieren via een achtergestelde of conventionele lening.
    • FairFin vzw helpt je om je eigen financiële producten te ontwikkelen (coöperatieve aandelen, verenigingsobligaties enzovoort), en om ze te promoten via het label Financité-FairFin bij het grote publiek, om zo het spaargeld van de burgers te mobiliseren.