Waarom een bedrijfsfonds creëren?

De creatie van een 'Fonds op naam' van uw bedrijf, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties, laat u toe om duurzaam te investeren in acties die bijdragen aan het doorgeven van een leefbare wereld aan de toekomstige generaties. U kan genieten van de fiscale aftrekbaarheid die de Stichting u biedt.

Met betrekking tot de toewijzing van de middelen die gegenereerd worden door uw fonds, zijn er verschillende opties. Deze middelen kunnen dienen voor:

  • een specifieke actie die door de Stichting georganiseerd of ontwikkeld wordt (vb. een prijs);
  • alle projecten van de Stichting;
  • een specifiek project dat samen met u uitgewerkt wordt (in overeenstemming met de missie en de waarden van de Stichting).

Lees de PDF icon Principes die de creatie van een fonds op naam in de schoot van de Stichting voor Toekomstige Generaties bepalen (document enkel beschikbaar in het FR).

Neem contact op met Benoît Derenne, Directeur, op +32 81 22 60 62 of via b.derenne (at) futuregenerations.be voor meer informatie.

"Fonds Philippe Rotthier pour les Générations Futures", een fonds om de knappe koppen van morgen voor te bereiden op een 360°- denk- en handelswijze!

De Stichting verwelkomt met enthousiasme haar eerste 'Fonds op naam' dat als doel heeft om capaciteitsontwikkeling te stimuleren om een leefbare wereld door te geven aan de Toekomstige Generaties.

Het "Fonds Philippe Rotthier pour les Générations Futures" beschikt over 600.000€. Het Fonds heeft als specifieke doelstelling om het programma HERA en zijn verschillende componenten te financieren. Op die manier garandeert het, voor de komende 15 jaar, het voortbestaan van de "Master's Thesis Award for Future Generations - Sustainable Architecture". Het fonds zal toelaten om bijna 80 jonge architecten en een 30-tal onderzoekers doctoranten over alle disciplines heen, te bekronen en in de schijnwerper te zetten.

Meer informatie