De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt student-ondernemerschap in 360°!

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceerde in 2019 een nieuw programma dat financiële steun biedt aan student-ondernemers die een product, dienst of technologie ontwikkelen met een positieve maatschappelijke impact. De steun komt in de vorm van beurzen van maximum €5000 en is gericht op initiatieven in de prototypingfase -net na de uitwerking van een concept en net voor de lancering op de markt - een sleutelmoment in het parcours van jonge ondernemers.
 
De Stichting werkt hiervoor samen met de Vlaamse, Brusselse en Waalse student-incubatoren (en niet via een publieke projectoproep). Zij pre-selecteren elk een aantal duurzame initiatieven van student-ondernemers, waarvoor zulke beurs een belangrijke stap dichter bij de marktlancering van diens product, technologie of dienst zou betekenen.

> Ontdek hier de Prototyping the Future 2024-winnaars

> Kom een kijkje nemen in de wereld van het Prototyping the Future-programma in deze video

Het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties

Het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties, werd in 2018 opgericht door Marguerite Vanhee als eerbetoon aan haar vader Albert Vanhee, en ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het Fonds heeft als doel student-ondernemers financieel te helpen om de stap te zetten van concept naar implementatie op een cruciaal moment in hun carrière als ondernemer.

Marguerite Vanhee legt uit waarom het fonds net deze doelgroep, in een vroege fase in de ontwikkeling van hun project, ondersteunt: "Mijn vader, Albert Vanhee, was een technicus in een drukkerij. Hij vond een onderdeel uit dat het drukproces aanzienlijk verbeterde, maar door gebrek aan financiële middelen kon hij zijn uitvinding niet patenteren. Met de oprichting van dit Fonds richt ik mij op studenten met een duidelijk doel voor ogen, dat ze van begin tot einde met passie willen nastreven. Ik wil hen ondersteunen in het concretiseren van hun project dat een bijzondere bijdrage levert aan de wereld van morgen en de toekomstige generaties".

Meer weten

Meer informatie :
Emma Roemans
e.roemans@futuregenerations.be
+32 493 54 68 36
+32 2 888 84 25

Naast de steun van het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties, wordt het programma Prototyping the Future dit jaar ondersteund door Federale Overheidsdienst Leefmilieu, de Vlaamse Regering, de Waalse Overheidsdienst Economie, Leefmilieu Brussel, Shifting Economy en een Gouden Daad.

Steun voor het Programma Prototyping the Future in 2024