Een gezamelijk parcours...

Tussen 11 september en 18 december 2014, verenigden 100 transitiepioniers zich om tezamen hun stempel op een duurzame samenleving te drukken. Elk van deze pioniers of “Créateurs d’Avenir” verlegt binnen zijn domein of organisatie grenzen op het vlak van de transitie naar een duurzamere samenleving. Ze waren afkomstig uit allerlei sectoren van de maatschappij binnen Franstalig België: de (socio-)economische en culturele sector, het verenigingsleven, de academische wereld, de overheden,… Deze pioniers werden geselecteerd door de vier projectpartners: de Stichting voor Toekomstige Generaties, de initiatiefnemer van het project, Business & Society Belgium, Inter-Environnement Wallonie en ConcertES.

 

De transitiedynamiek versterken

Het doel het proces bestond erin de transitiedynamiek naar een duurzamere samenleving te versterken door ontmoetingen tussen de Créateurs d’Avenir te organiseren die de grenzen van de bestaande netwerken en sectoren overstijgen. De projectpartners zijn ervan overtuigd dat deze innoverende ontmoetingen de creativiteit en impact van elke Créateur d’Avenir een boost zullen geven en dat er nieuwe projecten, synergieën en invalshoeken uit zullen voortvloeien, waardoor duurzame ontwikkeling zich verder kan verspreiden over het grondgebied.

Ontdek de videoclip die gemaakt werd door één van de Créateurs d'Avenir.

 

Drie sleutelontmoetingen

Doorheen 3 ontmoetingen hebben de Créateurs d'Avenir elkaar leren kennen, hebben ze samen nagedacht en uitgewisseld met andere sleutelactoren van de samenleving om hen hun initiatieven voor te stellen en hen te inspireren.

Créadav 3 rencontres

 

Ontdek de gedetailleerde fiches van de Créateurs d'Avenir op onze portaalsite (teksten enkel beschikbaar in het FR).

Ontdek het volledige foto-album van de Créateurs d'Avenir.

Ontdek alle video's van de Créateurs d'Avenir.

Créateurs d'Avenir - première rencontre
Créateurs d'Avenir - deuxième rencontre
Créateurs d'Avenir - troisième rencontre
Créateurs d'Avenir - troisième rencontre