Waarom een 'Fonds op naam' creëren?

De creatie van een fonds op uw naam, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties, laat u toe om duurzaam te investeren in acties die bijdragen aan het doorgeven van een leefbare wereld aan de toekomstige generatie. U kan daardoor ook genieten van de fiscale aftrekbaarheid die de Stichting u biedt.

Met betrekking tot de toewijzing van de middelen die gegenereerd worden door uw fonds, zijn er verschillende opties. Deze middelen kunnen dienen voor:

  • een specifieke actie die door de Stichting georganiseerd of ontwikkeld wordt (vb. een prijs);
  • alle projecten van de Stichting;
  • een specifiek project dat samen met u uitgewerkt wordt (in overeenstemming met de missie en de waarden van de Stichting).

Lees de PDF-pictogram Principes die de creatie van een fonds op naam in de schoot van de Stichting voor Toekomstige Generaties bepalen (document enkel beschikbaar in het FR).

Neem contact op met Benoît Derenne, Directeur, op +32 81 22 60 62 of via b.derenne (at) futuregenerations.be voor meer informatie.

SE’nSE, een zaaikapitaalfonds voor duurzame en milieugerichte start-ups.

Sinds 2016 is het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund ondergebracht bij de Stichting. Het Fonds is gecreëerd door ondernemer Pierre Mottet (IBA) met als doel bij te dragen aan een duurzame wereld door de ondernemingsgeest te stimuleren.

Dankzij een jaarlijkse investering van €100.000 van de oprichter kan het Fonds ondernemers ondersteunen die projecten met een grote impact op het milieu ontwikkelen door hen financiële middelen ter beschikking te stellen in de vorm van zaaikapitaal, het delen van ervaring en een netwerk. De geselecteerde projecten moeten een groot potentieel hebben om een positieve invloed op het milieu te hebben en tegelijkertijd duurzaam te werk gaan.

Meer informatie
PDF-pictogram Download de informatiebrochure

 

'Fonds Philippe Rotthier pour les Générations Futures', een fonds om de knappe koppen van morgen voor te bereiden op een 360°- denk- en handelswijze!


De Stichting verwelkomt met enthousiasme haar eerste 'Fonds op naam' dat als doel heeft om capaciteitsontwikkeling te stimuleren om een leefbare wereld door te geven aan de Toekomstige Generaties.

Het "Fonds Philippe Rotthier pour les Générations Futures" beschikt over 600.000€. Het Fonds heeft als specifieke doelstelling om het programma HERA en zijn verschillende componenten te financieren. Op die manier garandeert het, voor de komende 15 jaar, het voortbestaan van de "Master's Thesis Award for Future Generations - Sustainable Architecture". Het fonds zal toelaten om bijna 80 jonge student-architecten en een dertigtal onderzoekers over alle disciplines heen, te bekronen en in de schijnwerpers te zetten.

Meer informatie