De Stichting wil de knappe koppen van morgen VOORBEREIDEN, maar ook vandaag al INSPIREREN tot concrete actie.

  • De knappe koppen van morgen VOORBEREIDEN om in 360° te denken: omdat het noodzakelijk is!

De Stichting zet in op de toekomst en doet daarvoor beroep op de jongeren. Door haar acties in de onderwijs- en onderzoekswereld wil de Stichting de knappe koppen van morgen voorbereiden om in 360° te denken en te handelen. Daartoe ontwikkelde ze een reeks academische prijzen, onder de naam HERA (Higher Education & Research Awards for Future Generations).

  • Onze medeburgers INSPIREREN om vandaag al in 360° te handelen: omdat het mogelijk is!

De Stichting zet initiatiefnemers die deze 360° - visie invulling geven in de kijker. Zo wil ze aantonen dat er vandaag al concrete oplossingen bestaan, die het mogelijk maken om een leefbare wereld door te geven aan onze kinderen. De expertise die de Stichting op dit gebied verworven heeft, deelt ze graag op verschillende manieren (Ontmoetings- en ontdekkingstrajecten, begeleiding van lokale overheden en een kit "Eerste Hulp bij Duurzame Ontwikkeling").

Lees hieronder meer over onze verschillende projecten.

Excellentieprijzen om de breinen van morgen voor te bereiden op een denken en handelen in 360°

Deploy all foundations assets for positive systemic change

Tournée générale is een ontmoetings- en ontdekkingstraject dat deelnemers een unieke kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen van een aantal inspirerende initiatieven.

De Future Proef Award beloont eindproeven van studenten uit een bachelor-, master- of graduaatsopleiding aan een Vlaamse hogeronderwijsinstelling die inzetten op duurzaamheid vanuit een systemisch of 360°-perspectief.

‘Sustainability Literacy' omvat de kennis, vaardigheden en mindset die nodig zijn om zich te engageren voor een duurzame toekomst en die toelaten hiervoor weloverwogen en doelgerichte beslissingen te nemen.