De Stichting voor Toekomstige Generaties is verheugd u uit te nodigen op het SDG Forum dat zij op 5 oktober 2021 samen met 17 andere organisaties organiseert.

In het bijzonder kijken we ernaar uit u te ontmoeten op onze twee workshops:

  • Youth and the SDGs: how to boost young sustainable entrepreneurship?
  • Why learning complexity in finance is key for our leaders and sustainability?

Deze workshops passen in de ambitie van de Stichting om duurzame financiering te promoten, met name door de manier waarop dit wordt onderwezen te veranderen, en om duurzaam ondernemerschap te stimuleren door de opkomst van een nieuwe generatie van impactondernemers aan te moedigen.

Deze 4e editie van het SDG Forum zal plaatsvinden in Tour & Taxis (Brussel).

Aarzel niet om u (gratis) te registreren!

Ik schrijf me in
 

“Why learning complexity in finance is key for our leaders and sustainability?"

Deze workshop, georganiseerd door ICHEC Brussels Management School, Solvay Brussels School of Economics and Management, de Universiteit van Namen en de Stichting, heeft tot doel de financiële wereld aan te zetten tot een meer systemische visie.

De sprekers zullen uiteenzetten hoe de representaties van de wereld die op grote schaal door financiële besluitvormers worden gebruikt, geen rekening houden met complexiteit en aldus tot niet-duurzame financiële besluiten leiden. Zij zullen alternatieve interpretaties onderzoeken en nagaan hoe de continue opleiding van financiële leiders kan worden bevorderd om te werken aan een werkelijk duurzame economie. De workshop zal een inleiding zijn op de Masterclass Duurzame Finance die onlangs door ICHEC Management School, UNamur, ULB en gesteund door de Stichting is gelanceerd.

Workshop wordt gegeven in het Engels, de Q&A zal in het Frans en het Nederlands doorgaan
> Info & inschrijving

"Youth and the SDGs: how to boost young sustainable entrepreneurship?"

De Stichting organiseert deze workshop samen met The Shift en behandelt hoe het verlangen naar duurzaam ondernemerschap bij jongeren kan worden gestimuleerd en hoe zij kunnen worden begeleid op een weg die economische levensvatbaarheid en maatschappelijke impact combineert.

We zullen de standpunten kruisen van twee jonge impactondernemers die hun uitdagingen zullen delen (Lucas Secades, oprichter van Tulipal en Naomi Queeckers, oprichter van Sustainable Stories), van een studentenincubator die zich bezighoudt met het promoten van duurzame verandering (Aude Bonvissuto, directeur, VentureLab) en van een academicus die zich bezighoudt met de problematiek van sociaal ondernemerschap (Nikolay Dentchev, professor, VUB).

Workshop wordt gegeven in het Frans en Nederlands, zonder vertaling
> Info & inschrijving

Deze workshops worden georganiseerd dankzij de steun van Leefmilieu Brussel en het Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat.