Urbike

De stedelijke logistiek heruitvinden met de fiets!

  • Datum: dinsdag 10 november 2020 van 10 tot 12 uur
  • Virtuele workshop via zoom (link werd verstuurd in de bevestigingsmail van uw inschrijving)
  • SE’nSE 2018 Laureaat

Decoöperatie voor fietslogistiek Urbike is stevig verankerd in de sociale economie. De onderneming heeft als doel de stedelijke mobiliteit te transformeren zodat we sneller kunnen evolueren naar duurzame en menswaardige steden. Om dit te bereiken biedt urbike een competitieve leveringsdienst per fiets alsook advies en oplossingen in defietslogistiek . Urbike steunt op een coöperatief ondernemingssmodel en bewijst dat het mogelijk is om logistieke innovatie te combineren met respectvolle werkomstandigheden die zin geven op een plezierige en waardige manier voor iedereen.

Sinds januari 2020 bestaat urbike uit een multidisciplinair team van 6 personen met verschillende ondersteunende functies . en een ploeg van een tiental koeriers die klaar staan om de dagelijkse leveringen uit te voeren.
Tot slot kan de coöperatie rekenen op bijna 220 sympathiserende coöperanten, die urbike begeleiden en ondersteunen om de stedelijke mobiliteit te transformeren met respect voor de basisprincipes van coöperaties.

Op het menu

Een uniek ontmoetings- en reflectiemoment.

  • Kennismaking met urbike vanuit het 4Ps-perspectief " People, Planet, Prosperity, Participation ".
  • Peer-review en brainstorming over de succesfactoren en de specifieke uitdagingen.

Ontdek de gedetailleerde fiche over urbike op onze portaalsite.