#
'
4
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Z
ROOF FOOD - Pluk je dak
Moestuin, catering en teambuilding onder - en op - één dak. De eerste dakmoestuin van Vlaanderen en straf korte keten project dat mensen verbindt door voedsel.
Finalist 2017 voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties
Logo Réseau Solidairement
Réseau Solidairement - De schakel tussen producenten, leveranciers en consumenten
Sinds eind 2012 brengt Réseau Solidairement lokale producenten, kruideniers, restaurants en gezamenlijke inkoopgroepen in de provincie Luxemburg met elkaar in contact waardoor consumenten kunnen profiteren van de streekproducten.
Laureaat 2015 van de Godefroid du Développement durable van de provincie Luxemburg & Finalist 2016 van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties
Ringland - Burgers in actie voor een ambitieus mobiliteitsproject
Ringgenootschap
Burgers en professionals slaan de handen in elkaar voor een innovatieve oplossing van het Antwerpse mobiliteitsprobleem, wat ook de leefbaarheid van de stad ten goede komt.
Laureaat in 2015 van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties
THE BLUE HOUSE 2012 Rien Rossey
Rien Rossey - Aangenaam wonen aan energetisch comfort koppelen
Architect, DAGKANTarchitecten
DAGKANT streeft ernaar laag-energetisch of, indien mogelijk, passief/bio-ecologisch te bouwen. Toch is het kantoor niet dogmatisch: het doel is aangenaam wonen aan energetisch comfort te koppelen, gelet op budgettaire beperkingen.
Robert Schuman Instituut - Leren voor het milieu
Sinds de jaren ’80 werkt dit instituut voor beroeps- en technisch onderwijs aan een pedagogisch project rond het concept van milieubehoud en duurzame ontwikkeling.
Laureaat 2009 voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties
Ressourcerie Le Carré - Een andere manier van verbruiken
Ressourcerie Le Carré
Sociale onderneming actief in het verzamelen en het verkopen van herbruikbare goederen en in socio-professionele re-integratie.
Lauréat 2015 du Prix Hainaut horizons