360° Youth Entrepreneurship

Huldiging van onze impact ondernemers

We waren met meer dan 100 aanwezig op dinsdag 22 november 2022  tijdens de 2e Future Generations Summit. Een gelegenheid om samen de door de Stichting gesteunde impactondernemers te vieren en de vele uitdagingen voor onze samenleving te bespreken.

Wij zijn er rotsvast van overtuigd: de jonge generaties hebben de sleutel in handen om de samenleving te transformeren. Tijdens de Summit hebben we samen met heel wat inspirerende jongeren en vanuit verschillende invalshoeken (ondernemerschap, financiële sector, academische wereld, filantropie, overheid) de uiteenlopende visies op een grote uitdaging besproken: ‘De impact van jongeren die ondernemen op 360° om de samenleving te transformeren’.

Nadat we de verschillende visies hebben geschetst, werden 3 debatworkshops voorgesteld:

  • Hoe trekken we meer privéfinanciering aan ten voordele van impact ondernemers?
    • Met: Lucas Secades (Tulipal), Adelaide Biebuyck (Greenzy), Frédéric Chomé (Usitoo), Koen Bosmans (Ray & Jules), Sophie Neu (Yncubator), John Vanwynsberghe (Hefboom)
  • Hoe evolueren we naar meer participatieve vormen van bedrijfsbestuur die beter zijn aangepast aan een 360°-aanpak van uitdagingen?
  • Welke evoluties dienen in de opleidingen binnen Business Schools te worden doorgevoerd om hun hefboomeffect op de transformatie van de samenleving te versterken?
    • Met: Isaline Thirion (lauréate HERA, VentureLab), Nathan Pletinckx (Waste End), Alex Ferritto (Easygn), Tom Kuppens (Universiteit Hasselt), Amélie Wuillaume (Antwerp Management School)

Tot in november 2023 voor de volgende editie van de Future Generations Summit!

> Bekijk het fotoalbum van de avond
> Bekijk hieronder de videogetuigenissen van onze jonge ondernemers over de drie onderwerpen die tijdens de avond zijn besproken

De opleidingen binnen de Business Schools

   

Meer participatieve vormen van bedrijfsbestuur

Meer privéfinanciering voor impact ondernemers

   

Wat betekent impactondernemer zijn voor jou?