Celebrating the Transformative Power of Young 360° Entrepreneurs

We waren met bijna 200 aanwezigen op 23 november 2023 voor de 3e Future Generations Summit, ons jaarlijks evenement gericht op impactondernemerschap.

Een geweldige kans om onze in 2023 bekroonde jonge ondernemers en hun 360° duurzame innovaties in de kijker te zetten.Tijdens deze avond hebt u in primeur de SE'nSE 2023- en Seeding the Future 2023-laureaten kunnen ontdekken, evenals de door het Aether Fonds ondersteunde initiatieven.

Tijdens verschillende dynamische panelen brachten onze jonge ondernemers hun inspirerende impacttraject en de uitdagingen waar ze als ondernemer voor staan in kaart. Zoals tijdens de workshops in het kader van ons side-event over het thema "Hoe innovatie versnellen voor een low carbon samenleving?". Twee workshops behandelden elk een ander facet van dit thema:

  • Hoe kunnen we low carbon innovatie bij jonge ondernemers versnellen?
    Jonge ondernemers en doorgewinterde CEO's zullen elkaar uitdagen over de factoren die de ontplooiing van een nieuw ondernemerschap kunnen versnellen en de obstakels die overwonnen moeten worden.
  • Hoe kunnen we burgers en consumenten aanmoedigen om innovatieve low carbon praktijken over te nemen?
    Experts op het gebied van gedragsverandering en ondernemers wiens innovaties de gewoonten van consumenten op hun kop zetten, zullen de factoren bespreken die gedragsveranderingen en wijzigingen in werkwijzen versnellen.

    Met Fred Dorsimont (Behaven), Maïté Mercier (Little Food), Jabo Mutsinzi (Little Green Box),Chloé Tolmatcheff (Universiteit van Radboud (NDL), medepromotor van Lydie Cleaver - Hera Award Sustainable Behaviour-Laureaat)
 

De avond was ook de gelegenheid om het startsein te geven voor een jaar vol festiviteiten ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de Stichting. Aan de hand van vier projecten die symbool staan voor onze acties, blikten we terug op enkele mijlpalen uit onze geschiedenis: Ecopoon, Bright Energy, La Ferme Nos Pilifs en Ecopower.

 

> Bekijk hier de fotoalbum van het evenement
> (Her)Bekijk hier de uitreiking van de Future Generations Summit