Seeding the Future - Food, Farm, Forest & Biotech
Laureaten 2022

Voor deze eerste editie heeft de jury van Seeding the Future drie jonge innovatieve bedrijven geselecteerd die getuigen van ambitie en een groot potentieel voor een positieve impact op het milieu met een 360°-aanpak in duurzaamheidsvraagstukken.

Vignette Circul'Egg  

Circul'Egg

Eierschalen omzetten in ingrediënten met een hoge toegevoegde waarde voor andere sectoren
Yacine Kabeche, Justine Lecallier en Samuel Olivier zijn de drie oprichters van Circul'Egg. Deze onderneming valoriseert coproducten uit de agro-industrie door ze om te zetten in nieuwe grondstoffen met een hoge toegevoegde waarde voor andere sectoren, en past zo binnen een circulaire economie. (meer weten)
www.circulegg.fr

Vignette Proteme  

Proteme

Een eetbare coatingoplossing voor je groenten en fruit
Paul Malfoy, Valentin Sabatet en Benjamin-Nicolas Vignard zijn de oprichters van Proteme. Deze onderneming ontwikkelt, produceert en verhandelt milieuvriendelijke voedselcoatingoplossingen voor groenten en fruit, om de houdbaarheid ervan te verlengen en ze te beschermen tegen bewaarziekten.
(meer weten)
www.proteme.fr

Edonia, une alternative protéique durable et nutritive à base de microalgues, lauréat Seeding the Future 2022  

Edonia

Een duurzame en voedzame alternatieve bron van eiwitten op basis van microalgen.
Hugo Valentin, Pierre Mignon en Nicolas Irlinger zijn de medeoprichters van Edonia, dat een eenvoudige, vernieuwende en gepatenteerde technologie heeft ontwikkeld voor de productie van een duurzamer en voedzamer ingrediënt dan vlees- en plantaardige eiwitten, op basis van microalgen.  (meer weten)
www.edonia.eu

Seeding the Future is een oproep tot kandidaatstelling gelanceerd door de Stichting voor Toekomstige Generaties, op initiatief van het Shinju Fonds voor Toekomstige Generaties, in samenwerking met AgroParisTech.