SHINJU
2024-Laureaten

Voor deze vierde editie heeft de jury van Shinju Fonds voor Toekomstige Generaties drie jonge innovatieve start-ups geselecteerd die veel potentieel tonen om een positieve impact te hebben op het milieu met een 360°-benadering van duurzaamheidsuitdagingen.

 

BioFerm'Tech

Een natuurlijke landbouwoplossing, rechtstreeks op de boerderij geproduceerd (Frankrijk)
Thibaut Leclercq heeft BioFerm’Tech opgericht, een initiatief dat een geïntegreerde en gestandaardiseerde On-Farm™-oplossing biedt waarmee op de boerderij biologische producten op basis van actieve micro-organismen kunnen worden geproduceerd, klaar voor gebruik op het veld. (meer weten +)
www.biofermtech.com

 

KIWO

Een drankdispenser voor gezonde dranken, afvalvrij. (België)
Mathieu, Thibaut, Ludovic en Julien hebben KIWO gecreëerd, een milieuvriendelijke drankdispenser voor gezonde dranken zonder wegwerpverpakking, ontworpen om zich eenvoudig in leefruimtes te integreren en het gebruik van herbruikbare flessen te bevorderen. (meer weten +)
www.kiwo.be

 


W'Ice

Biologisch en sproeibaar antivriesbiostimulant beschermt bloesems en wijnscheuten preventief tegen vorstschade (België)
Laure en Cedric staan aan de basis van W'Ice, een biologisch, spuitbare antivriesbiostimulant die fruit- en wijntelers een effectief, goedkoper, ecologisch en waterbesparend alternatief biedt voor traditionele vorstbeschermingstechnieken. (meer weten +)

Shinju is een oproep tot het indienen van aanvragen door de Stichting voor Toekomstige Generaties, op initiatief van het Shinju Fonds voor Toekomstige Generaties, in samenwerking met AgroParisTech.