Seeding the Future - Food, Farm, Forest & Biotech
2023-Laureaten

Voor deze tweede editie heeft de jury van Seeding the Future drie jonge innovatieve start-ups geselecteerd die veel potentieel tonen om een positieve impact te hebben op het milieu met een 360°-benadering van duurzaamheidsuitdagingen.

Galinios, lauréat Seeding the Future 2023  

Galinios

Een intelligente vogelverschrikker om landbouwers te helpen hun oogst te beschermen tegen vogelschade
Aurélien Amoureux en Clément Garrigue van Galinios hebben een vaste en autonome vogelverschrikker gecreëerd die automatisch geactiveerd wordt wanneer de vogels aanvallen en die de schade aan de oogst kan beperken. Een gezonder, milieuvriendelijker alternatief voor traditionele chemische afweermiddelen. (meer weten+)
LinkedIn-pagina de Galinios


Fungu'it, lauréat Seeding the Future 2023
 

Fungu'it

Gezonde, duurzame eiwitten uit de fermentatie van vaste paddenstoelen
Met de uitdaging om duurzame eiwitbronnen te vinden en om de ultrabewerkte industriële producten ter verminderen bienden Jeanne Baudevin en Anas Erridaoui met Fungu'it eiwitten aan op basis van vaste fermentatie van paddenstoelen met bijproducten uit de landbouw.
(meet weten+)
LinkedIn-pagina van Fungu'it


Sand to Green, lauréat Seeding the Future 2023
 

Sand to Green

Droge bodems regenereren om landbouw in woestijnen te transformeren
Sand to Green, gecreëerd door Wissal Ben Moussa, Gautier De Carcouet,Romane Labeyrie en Benjamin Rombaut, stel een innovatie voor om de landbouw in de woestijn te veranderen. Ze willen een nieuw landbouwmodel voorstellen dat ecologisch, maatschappelijk en economisch levensvatbaar is. (meer weten+)
www.sandtogreen.com

Seeding the Future is een oproep tot het indienen van aanvragen door de Stichting voor Toekomstige Generaties, op initiatief van het Shinju Fonds voor Toekomstige Generaties, in samenwerking met AgroParisTech.