Ecopower – Grootste energiecoöperatie in België

Ecopower is sinds 1999 actief als producent en leverancier van hernieuwbare energie aan huishoudens. Ze produceren én verdelen groene energie aan meer dan 38.000 klanten en zijn daarmee de grootste energiecoöperatie in ons land.

Ecopower-foto

Workshop

In de workshop leerden we dat het grootste verschil tussen een klassiek bedrijf en een coöperatief bedrijf de bestaansreden is. De belangrijkste doelstelling van Ecopower is immers niet om te groeien of winst te maken, maar om maatschappelijke en ecologische meerwaarde te creëren. Essentieel daarbij is de drive om hernieuwbare energiebronnen, zoals wind en zon, in eigen handen te houden.

Participatie en betrokkenheid zijn dan ook een rode draad doorheen de werking. Ecopowers is permanent op zoek naar manieren om de bijna 50.000 coöperanten zoveel mogelijk te betrekken bij de besluitvorming. Ook bij lokale projecten, zoals de bouw van nieuwe windmolens, wordt de lokale bevolking zoveel mogelijk betrokken. Dit maakt dat omwonenden veel minder of zelfs geen bezwaren hebben tegen de bouw van nieuwe windmolens.

Ontdek ook de gedetailleerde fiche over Ecopower op onze portaalsite.

Ecopower- Workshop_1
Ecopower_TG_groepsfoto
Ecopower- TG- kookpot
Ecopower- TG- Dirk Vansintjan