SE'nSE 2023-Laureaten

Lauréats SENSE 2023

Voor het achtste jaar op rij selecteerde de SE'nSE-jury (Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund) drie beloftevolle jonge ondernemingen met een grote positieve impact op het milieu. De Stichting voor Toekomstige Generaties kan deze financiële steun verlenen dankzij de bijdrage van het SE’nSE Fonds, opgericht door Pierre Mottet (IBA) waarna het Aether Fonds voor Toekomstige Generaties zich ook aansloot.

Bring Back lauréat SE'nSE 2023    

Bring Back

Een wascentrum voor glazen verpakkingen voor meermalig gebruik uit de agrovoedingssector en de stimulering van het hergebruik ervan  (Luik)
Laurent heeft Bring Back gelanceerd, een wascentrum dat het bedrijven in de agrovoedingssector gemakkelijk maakt om glazen verpakkingen voor meermalig gebruik te gebruiken. Deze kant-en-klare reinigings- en hergebruikservice vermindert de CO2- uitstoot van het glasrecycling-systeem met 79%. (+ meer weten)
www.bringback.be

Waste-End,lauréat SE'nSE 2023    

Waste-End

Biomethanisatie om voedselafval om te zetten in biogas of natuurlijke meststof (Gosselies)
Lola en Nathan hebben Waste-End gecreëerd, kleine biomethanisatie-eenheden die voedselafval van lokale overheden omzetten in energie. Het afval wordt verteerd door bacteriën die biogas genereren dat kan worden hergebruikt in een verwarmingsketel of gasfornuis, maar ook als natuurlijke organische meststof. (+ meer weten)
www.waste-end.com

Companion.energy, lauréat SE'nSE 2023    

Companion.energy

Software die de bedrijven helpt om hun hernieuwbare energieverbruik en opslag te optimaliseren (Gent)
Thomas en Jonas, twee ingenieurs, zijn de medeoprichters van Companion.energy. Deze software helpt industriële bedrijven concurrerend te blijven in hun energietransitie. Het optimaliseert energieverbruik en opslag op basis van veranderingen in elektriciteitsprijzen en de hoeveelheid beschikbare hernieuwbare energie. (+ meer weten)
www.companion.energy

 

PDF-pictogram > Ontdek hier in één knipoog de SE'nSE 2023-winnaars

Initiatief, bijdrage en steun SE'nSE2023