Laureaten 2016

iFlux

iFLUX lanceert een nieuwe én bewezen monitoringoplossing om de snelheid en richting van grondwaterstroming te bepalen. Op basis van een gepatenteerde meettechnologie, in combinatie met een specifieke data-interpretatiemethoden kunnen we een meer accuraat en compleet beeld van waterfluxen onder de grond garanderen. Deze inzichten laten onze klanten toe om de totale kost van bodemsaneringswerken tot 70% te verminderen. 

www.ifluxsampling.com

 

Little Food

Little Food is pionier en marktleider in de kweek, verwerking en promotie van krekels voor menselijke consumptie. We zijn begonnen met onze research eind 2013 en ons eerste product lag in de winkel in augustus 2015. In 2017 verhuizen we naar Greenbizz (Laken). We gaan er de eerste vertical-farm insectenkwekerij bouwen. Bovendien gebruiken we enkel bio-voer en werken we volgens het cradle-to-cradle-principe. Een unicum in de wereld. Meer dan 20.000 mensen hebben ons product reeds gegeten, en meer dan 2.000 personen bezochten onze kwekerij. 

www.littlefood.org

 

Local Repair

Local Repair is een nieuwe app om IT-gebruikers die op zoek zijn naar hulp, samen te brengen met plaatselijke experten die bij de gebruikers ter plaatse de problemen kunnen oplossen en/of herstellingen uit kunnen voeren: Local Repair. We spreken over computers, tablets, smartphones, enz. Local Repair helpt ook om onderdelen van toestellen in panne, te gebruiken voor uw toestel, dit om de gebruiksduur ervan te verlengen en de afvalberg te verminderen. Met een lijst van meerdere honderden deskundigen, ingedeeld per regio en op basis van hun speciale vaardigheden, beoogt Local Repair om de markt te structureren. Maar Local Repair is eveneens een hulpmiddel ter beschikking van bedrijven die door het verminderen van de kosten van hun na-verkoopdienst de tevredenheid van hun klanten willen verbeteren door een aan-huis-oplossing.

 

YouMeal

YouMeal is de eerste online applicatie die de impact van voeding op uw gezondheid en ons leefmilieu analyseert. Hoe het werkt? Op een omvangrijke voedingsmiddelendatabase worden geavanceerde algoritmes losgelaten ten behoeve van de diverse actoren in de voedselproductieketen. Dankzij de output van die algoritmes kan de producent zijn producten aanpassen en optimaliseren en vervolgens zijn communicatie met de consument uitbreiden en verbeteren. YouMeal zorgt ervoor dat het vertrouwen tussen producent en consument hernieuwd kan worden door het verschaffen van gedetailleerde en betrouwbare informatie. Dankzij YouMeal kan de producent zijn consument correct en gebruiksvriendelijk informeren, en kan de consument bewust kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke voeding.

www.youmeal.io

 

>> Download hier PDF-pictogram de presentatiefolder 2016