SE'nSE 2022-Laureaten

Voor het zevende jaar op rij selecteerde de SE'nSE-jury (Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund) vier beloftevolle jonge ondernemingen met een grote positieve impact op het milieu. De vier start-ups ontvangen in totaal 85.000 euro aan zaaikapitaal, in de vorm van ondergeschikte leningen. De Stichting voor Toekomstige Generaties kan deze financiële steun verlenen dankzij de bijdrage van het SE’nSE Fonds, opgericht door Pierre Mottet (IBA) waarna het Aether Fonds voor Toekomstige Generaties en de Eurofins Foundation zich ook aansloten.

SEnSE 2022 Greenzy    

Greenzy

Een eenvoudige geurloze binnenhuiscomposteerder met een ecologisch design (Louvain-la-Neuve)
Drie jonge burgerlijk ingenieurs van UCLouvain, Adélaïde Biebuyck, Laetitia Dupret en Fiona Milano, ontwierpen Greenzy, een binnenshuis composteersysteem voor particulieren. Ze worden hierbij gecoacht door Yncubator in Louvain-la-Neuve. Greenzy is eenvoudig te gebruiken, ontworpen om makkelijk te integreren in een keuken. Greenzy is volledig autonoom, het maalt en mengt organische materialen tot compost in 1 tot 2 maanden, zonder geur en zonder inspanning. (meer info)
www.greenzy.eu

SEnSE 2022 Heau    

Heau

Douchekranen die binnen drie seconden warm water geven (Bilzen)
Heau werd opgericht door Philippe Bijnens en Alexander Gowie, twee burgerlijk ingenieurs uit Limburg die bevriend raakten op de universiteit. Hun start-up verkoopt douchekranen met een uniek hydraulisch mechanisme dat de warmte van de vorige douchebeurten opslaat. Daardoor geeft de douche vanaf het begin van je douchesessie warm water zonder energie te verbruiken. (meer info)
www.heau.be

SEnSE 2022 Merciki    

Merciki

Een gratis hulpnetwerk om spullen en diensten uit te wisselen in ruil voor ‘Merci’s’ (Brussel)
Merciki is een gratis digitaal hulpnetwerk waarop geld niet bestaat. We verzamelen zoveel spullen die we amper gebruiken, terwijl anderen geen geld hebben om te kopen wat ze nodig hebben. Het team achter Merciki bestaat uit Johan Corsini, Romain Feret, Julien Coppens en Sébastien Mouret. (meer info)
www.merciki.be

SEnSE 2022 OceanBites    

OceanBites

Kweekt zeewier in waterbassins op het vasteland (Oostende)
OceanBites zet zich in voor de duurzame teelt van zeewier op het vasteland dat later op ons bord terechtkomt. Zeewier is een plantaardige eiwitbron boordevol voedingsstoffen, vitaminen en antioxidanten die uiterst efficient groeit. Het team van OceanBites bestaat uit Hendrik Bekaert, Sander Steenacker en Claudia Garcia Alcalde. (meer info)
www.oceanbites.eu

>> Persbericht
>> Beelden

SE'nSE 2022-partners