SEnSE laureaten 2020

Laureaten 2020

Voor het vijfde jaar op rij selecteerde de SE'nSE-jury (Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund) vijf beloftevolle jonge ondernemingen met een aanzienlijke positieve impact op het milieu. De vijf start-ups ontvangen in totaal 150.000 euro aan zaaikapitaal, in de vorm van converteerbare achtergestelde leningen.

Beanlife     Tempeh, een ecologisch en gezond alternatief voor dierlijke eiwitten
Beanlife produceert en verkoopt tempeh, een plantaardig eiwitrijk voedsel dat een gezond en milieuvriendelijk alternatief biedt voor dierlijke eiwitten. De grondstoffen (soja, noten, zwarte bonen) kunnen lokaal en biologisch worden geproduceerd met een veel lagere koolstofimpact dan de vleesproductie. (meer info)
www.beanlife.be
Logo Superzero     Zero waste vloeistof bulkdispenser
Superzero biedt een model voor het doseren van vloeibare bulk die een alternatief biedt voor wegwerpplastic. Zowel de levering aan de Eco-tap-dispenser in de winkels als het gebruik ervan door de consument gebeurt met herbruikbare containers, wat resulteert in een 100% zero waste-model. (meer info)
www.superzero.eu
GiveActions     Een app om te doneren zonder geld uit te geven
GiveActions is een applicatie die haar gebruikers in staat stelt om verenigingen en ngo’s te financieren zonder geld te hoeven uitgeven, door elke dag twee gesponsorde video's van groene en sociale bedrijven te ontdekken. Een innovatieve benadering van reclame, zowel voor bedrijven die op zoek zijn naar zichtbaarheid als voor consumenten die een concrete impact willen hebben. (meer info)
www.giveactions.com
PachaGreens     Microgroenten, een voedzaam en duurzaam voedingsmiddel
PachaGreens kweekt en verkoopt microgroenten, zeer voedzame en smakelijke gekiemde zaden. Hun zeer korte groeicyclus (10 tot 14 dagen) en het feit dat ze niets nodig hebben behalve licht, water en warmte, garandeert een productie met een hoog rendement en een lage impact op het milieu. (meer info)
www.pachagreens.com
Sonian Wood Coop     Invoering van een lokale waardeketen voor het hout uit het Zoniënwoud
Sonian Wood Coop wil de houteconomie hervestigen door de samenwerking binnen de gemeenschap van boseigenaren en houtbewerkers in het Zoniënwoud te orkestreren. Geconfronteerd met het exportmodel dat de Belgische bosbouw domineert, creëert Sonian Wood Coop lokale sociaaleconomische waarde met een verminderde ecologische voetafdruk. (meer info)
www.sonianwoodcoop.be

>> Persbericht
>> Beelden