Laureaten 2019

Lauréats SE'nSE 2019 - © Dann

Foto: van links naar rechts: Hans Versmissen en Marie Van Den Broeck (Entusia); Benoît Derenne; Anton Maertens (BC materials); Pierre Mottet; Szandra Gonzalez en haar dochter Antonia (Little Green Box); Ken De Cooman (BC materials).

Na een succesvolle nationale projectoproep, selecteerde de SE'nSE Fonds Jury de drie projecten met de meest aanzienlijke - directe of indirecte - milieu-impact, duurzame werking, en solide businessplan.

BC materials

Logo BC materialsTransformatie van grondverzet in leembouwmaterialen

Bouwen vergt als eerste stap de extractie van grond. De stockage van deze grond in moeilijk en het vervoer vervuilend. In Brussel en Vlaanderen graven we per jaar 22,5 miljoen grondverzet uit. BC materials zet grondverzet van stadswerven om in circulaire, lokale leembouwmaterialen, zoals leemstenen, leempleisters, en stampleem. (meer info)
www.bcmaterials.org

Entusia

Logo EntusiaUrineverlies: minder taboes én minder afval

In België heeft 1 op 3 vrouwen en 1 op 4 mannen boven de 50 jaar last van urineverlies. De klassieke producten op de markt zijn allerlei soorten wegwerp inlegverbanden die bijzonder kostelijk zijn, voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Elke dag genereren zulke producten namelijk tonnen afval. Entusia ontwikkelt herbruikbaar ondergoed dat beschermt tegen urineverlies en bovendien elegant is. (meer info)
www.entusia.be

Little Green Box

Logo Little Green BoxFoodbox met lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten

Little Green Box biedt een unieke foodbox die alle ingrediënten - lokaal, biologisch en seizoensgebonden – bevat voor het bereiden van heerlijke maaltijden. De receptenfiches, op maat van volwassenen én kinderen, zetten de koks op de goede weg. Bovendien is Little Green Box bijna volledig afvalvrij. Zo spaarde de coöperatieve onderneming in 2018 niet minder dan 18.000 single use verpakkingen uit. (meer info)
www.littlegreenbox.be

> Persbericht
> Fotoalbum
> Download hier PDF-pictogram de presentatiefolder 2019