SE'nSE 2021 - lauréats

Laureaten 2021

Voor het zesde jaar op rij selecteerde de SE'nSE-jury (Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund) vier beloftevolle jonge ondernemingen met een grote positieve impact op het milieu. De vier start-ups ontvangen in totaal 150.000 euro aan zaaikapitaal, in de vorm van converteerbare ondergeschikte leningen. De Stichting voor Toekomstige Generaties kan deze financiële steun verlenen dankzij de bijdrage van het SE’nSE Fonds, opgericht door Pierre Mottet (IBA) waarna het Aether Fonds voor Toekomstige Generaties en de Eurofins Foundation zich ook aansloten.

Bright Energy    

Bright Energy

Slimme elektrische batterijen voor bouwwerven (Gent)
Arne, Sam en Lisse Van Acker, twee broers en een zus, alle drie afgestudeerd aan de UGent, hebben de start-up Bright Energy opgericht. Ze willen de vervuilende dieselgeneratoren op bouwwerven vervangen door slimme elektrische batterijen. (meer info)
www.bright-energy.eu

   

Ecopoon

Een assortiment van eetbaar en ecologisch bestek (Luik)
Maxime Vanderheyden en Cyril Ernst, allebei alumni van HEC-Liège, hebben de start-up Ecopoon gelanceerd. Die produceert en verkoopt een assortiment van eetbaar en ecologisch bestek. (meer info)
www.ecopoon.be

   

Toqua

Helpt rederijen hun brandstofverbruik te verminderen via machine learning (Gent)
Casimir Morobé, afgestudeerd aan de UGent, richtte de start-up Toqua op. Hij wil machine learning toepassen op de scheepvaartsector en zijn toepassingen om het brandstofverbruik te verminderen. (meer info)
www.toqua.ai

   

Tulipal

Een 2-in-1 tool voor het reinigen en steriliseren van de menstruatiecup (Brussel)
Julia Thieffry en Lucas Secades, afgestudeerde en student aan de ULB, zitten achter Tulipal. De start-up biedt oplossingen die het leven van menstruerende mensen vereenvoudigen en een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving. (meer info)
www.tulipal.com

>> Persbericht
>> Beelden
>> Persoverzicht